top of page

Hoogmis voor oldtimerliefhebbers tijdens Prewar Days in Kortrijk

Oldtimerliefhebbers kunnen tijdens Prewar days hun hart ophalen. Op 9, 10 en 11 december toveren de organisatoren Kortrijk Xpo om tot een vooroorlogs auto- en motorsalon. Deze unieke oldtimerbeurs wil hobbyisten en experten in de vooroorlogse automobielindustrie onder één dak brengen.


"Tijdens Prewar Days ontdek je de pronkstukken uit de vooroologse periode, die vandaag nog steeds geschiedenis schrijven", vertelt organisator Michael Bossaert. Door het succes van de eerste editie in 2019, is Prewar Days dit jaar dubbel zo groot. "Omdat we door ons vooroorlogs oldtimeraanbod uniek zijn in Europa, komen we tegemoet aan de grote vraag van zowel exposant als bezoeker uit binnen- en buitenland."


Zeldzaam aanbod

Prewar Days is geen oldtimerbeurs zoals we ze gewoon zijn. Bezoekers kunnen er auto’s en motoren ontdekken die tot 130 jaar oud zijn en tentoongesteld door standhouders van over heel Europa. Bovendien vind je er de grootste luxemerken uit de periode van voor 1940. Denk daarbij aan onder andere Rolls Royce, Mercedes en Minerva. Maar ook de eerste modellen van autogiganten, Ford, Citroën, Peugeot en Chevrolet zijn er vertegenwoordigd. Zij droegen bij aan de industrialisatie en popularisatie van de auto. Oldtimerfanaten die meer geïnteresseerd zijn in de autosport, zullen er ook raceauto’s terugvinden van onder meer Aston-Martin, Bugatti en Bentley.


Het zeldzaam aanbod van de oldtimerbeurs geldt niet alleen voor wagens, maar ook vooroorlogse motoren en driewielers komen daarin aan bod. Het brede scala varieert van Harley Davidson en Indian Racer tot Bollé. Tenslotte pakt de organisatie uit met een bijzondere expositie van de collectie Mahy: de auto’s die je eerder dit jaar in het Wintercircus in Gent kon bezichtigen.


Info en tickets

Wie graag een bezoek brengt aan Prewar Days, koopt zijn ticket best op voorhand. Een bezoek aan Prewar Days kost je 15 euro. Als je je toegangsticket online bestelt, krijg je met een kortingscode (PWD22K) 2 euro korting op de toegangsprijs. Daarnaast hebben bezoekers recht op een gratis Tripel Sint-Bernardus en een bezoek aan Oldtimermuseum Bossaert aan een verminderde prijs. Voor meer info en tickets kan je terecht op de website www.prewardays.be.


Info: Prewar Days 2022 van 9 tot 11 december in Kortijk Xpo (www.prewardays.be)

Contact: Michael Bossaert +32 497 80 31 41 – mail: info@prewardays.be

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page