top of page

1918 Rauch and Lang B28v - Elektrische wagen

DE SOCIALE NOODZAAK

Stel je voor dat je met deze schoonheid in de lage-emissiezone rijdt en bij je favoriete restaurant verschijnt.


LEER DE AUTO KENNEN

U kent het gezegde: "Al het oude is weer nieuw".

Dit is een voorbeeld dat de gevoelens weergeeft van vroegere elektrische autobezitters die graag bezuinigden op brandstofprijzen, lage operationele en onderhoudskosten, een stille rit en zelfs de "Wow!"-factor van de eerste in je buurt te zijn die er een heeft.


GESPREKSONDERWERP

Rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw, toen gemotoriseerde voertuigen paardenkoetsen begonnen te vervangen, begonnen veel startende autofabrikanten zowel benzine-aangedreven als elektrische motoren te testen. In feite maakten de vroege elektrische auto's een aantal autofabrikanten en eigenaars heel gelukkig. De Rauch en Lang Electric was een van de mooiste, duurste en duurzaamste van dergelijke merken, een auto die luxe uitstraalde en het gesprek van de dag was voor de sociale klasse.

Snel vooruitspoelend naar het heden biedt deze Rauch en Lang elektrische auto datzelfde gevoel. Hoewel het ontbreken van een stuurwiel en het gebruik van een opvouwbare stuurstang een beetje oefening vergt. Toch is het pure luxe en de kwaliteit van de restauratie tilt dit gevoel op.


RAUCH & LANG

Rauch & Lang was een prestigieuze naam op het gebied van elektrische auto's.

Het bedrijf dateert van 1884, toen wagenbouwer Jacob Rauch en vastgoedmagnaat Charles E.J. Lang een partnerschap aangingen om hoogwaardige rijtuigen te produceren. Aan het begin van de 20e eeuw behoorden de Rauch & Lang koetsen tot de meest gewaardeerde en duurste die in hun regio verkrijgbaar waren. In 1903 opende het bedrijf een Buffalo Electric-dealerschap en in 1905 begon het elektrische voertuigen te bouwen en te verkopen onder de naam Rauch & Lang, tot 1920.


ZELDZAAM

Deze zeldzame en elegante coupé werd grondig gerestaureerd en wordt nu aangedreven door een nieuwe complete set 12-volt accu's, waardoor hij veiliger en betrouwbaarder is dan toen hij nieuw was, waardoor deze Rauch & Lang de ideale keuze is voor elke collectie.

Mis dit elegante rijtuig niet.


Deze wagen wordt aangeboden door Historic Competition Service: https://hcservices.be/
139 views0 comments

Comments


bottom of page